Sejlsportsligaen varmer op til fjerde sæson

januar 1, 1970

De sidste forberedelser er i gang forud for Sejlsportsligaens fjerde sæson, der skydes i gang i den kommende weekend, 20.-21. maj, med Struer Sejlklub som vært. 1. division åbner sæsonen, og så følger 2. division i den næstkommende weekend, 27.-28. maj.

”Vi er tæt på at være klar, og vi glæder os til at komme i gang. Struer Sejlklub har gjort en kæmpe indsats for at skabe lokal opmærksomhed om stævnet, og med de nye teamnavne, som vi også skal præsentere som en del af årets liga, ja så tror vi på, at der er lagt op til en fantastisk sæsonstart,” lyder det fra liga-projektleder Peter Wolsing.

New look
Den mest markante nyskabelse i den nye sæson bliver på det visuelle, hvor alle 36 teams i de to divisioner sejler i nye bibs med individuelle farver og holdnavne. Ideen er at give de enkelte teams en mere selvstændig ligaidentitet – og derigennem forhåbentlig booste sejlernes ”fighting spirit”, når de trækker de nye bibs over hovedet.

Læg dertil, at ligaen generelt får et visuelt løft, når alle besætninger fra nu af får et ensartet look, uanset hvem der sidder i båden.

De nye teamnavne bliver afsløret senere på ugen – og de nye bibs bliver vist frem første gang, når sejlerne får dem udleveret lørdag formiddag kort før start.  

Flere ændringer
Også andre justeringer melder sig i den nye sæson. For tilskuere på land bliver det lidt nemmere at orientere sig om sejladserne i kraft af nye og større tavler med flightskemaer.

På det sejladsmæssige er der et foreløbigt farvel til FINAL 6-formatet med finalesejladser for de seks bedst placerede teams. FINAL 6 blev introduceret i 2016-sæsonen og skabte nogle skarpe og intense afgørelser – men udgjorde også en teknisk udfordring i resultatformidlingen, hvilket er baggrunden for, at FINAL 6 udgår.

”Men vi håber at kunne genoptage et finaleformat på et tidspunkt, når teknikken er med os. Grundlæggende kan vi godt lide ideen om, at de bedste afgør topplaceringerne ved at sejle direkte mod hinanden til sidst,” siger Peter Wolsing.

Weekendens 1. divisionsstævne i Struer starter lørdag den 20. maj kl. 10. Både ved dette første stævne og ved det næste i Brejning sejler 1. division over to dage – mod tidligere tre, hvor der også blev sejlet fredag.

”Flere hold har kæmpet med at samle hold om fredagen. Det prøver vi at imødekomme ved at droppe fredag ved de to første stævner, mens vi ved de to sidste stævner i Aarhus og Skovshoved sejler tre dage. Efter sæsonen må vi så vurdere, om to eller tre dage er den bedste model,” siger Peter Wolsing.

Liganyheder, resultater, billeder og videoer vil som altid blive formidlet via Sejlsportsligaens Facebookside.

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...