Sidste chance for SCL finalepladser for DK

juli 5, 2019

Sankt Petersburg Yacht Club er værterne for SCL og netop som de har taget imod deltagerne fra Nord Stream Race, skydes dette andet store mesterskab i gang. Yacht-klubben ligger meget centralt placeret i byen og der sejles derfor midt i Sankt Petersburg by. Nærmere foregår alle sejladserne, på ‘Neva River’ som er lig med svære forhold med vekslende vind og megen strøm. 

 

Så meget vind at sejladserne er udskudt pga. for meget vind. Den første start skulle ellers være gået torsdag kl. 13.30. Fredag er første start kl. 10.00.

 

Det lyder fra Horsens besætningen at det uden tvivl bliver en hård omgang, selvom førstehåndsindtrykket er nær fejfrit fra start. ” Førstehåndsindtrykket er rigtig godt, selvom både Sankt Petersburg og Rusland er specielt på godt og ondt. Stævnearrangør har styr på det hele og særligt omgivelserne helt nede ved floden. Der er gjort rigtig meget for sejlerne, men forholdene bliver stadig ekstreme herover. Vinden, strømme og ikke mindst kanalrundfartsbådene (der tidligere har kost Danmark dyrt da Kerteminde var ved at kollidere med en af dem) bliver en prøvelse. En ting vi har erfaret, er at vi skal holde sig så meget som muligt ude af strømmen, ” fortæller en spændt Jeppe Bregendahl. 

 

20 klubber deltager i denne kvalifikation, hvor de to hold skal være TOP 6 (forventet) for at komme videre til finalen. Finalen sejles i St. Moritz i august måned. I alt har 5 danske hold været kvalificeret til ’kvartfinalerne’ og 3 af de hold der har været i ilden har kvalificeret sig til den store finale. Det bliver spændende om de to sidste hold kan gøre de kvalificerede klubber efter. De tre danske hold der med sikkerhed skal til St. Moritz og sejle er: Frederikhavn SEAHAWKS, Kaløvig COBRAS og KDY Sharks.

 

De to holds besætninger er:

???????? SEAHORSENS ????????
Jacob Nikolajsen
Jeppe Bregendahl
Mikkel Hougaard Sørensen
Andreas Skjerning

???????? BANDHOLM EAGLES ????????
Bo Schülein
Ole Lindberg
Peter Ammundsen
Christian Torp

 

Se med LIVE her.

Se med i flight skemaet her.

Sociale medier boomer med fede foto fra eventen, søg på #worldsbestog der vil dukke en masse op.

 

FLERE NYHEDER