Spænding til det sidste i Lundeborg

august 16, 2021

Første pladsen var sikret lang tid før sidste flight, det var 2. og 3. pladsen bestemt ikke. Thurø Sejlklub, Lynæs Sejl- og Kajakklub og Oure Højskole kæmpede om en podieplads og de trak spændingen til sidse flight. 3. stævne i Sejlsportsligaen blev afviklet på Lundeborg Havn. Borgmesterbesøg, LIVE speak, og hundredevis af elever gæstede stævnet – der var noget for alle.

Efter lørdagens første sejladser var startet, begyndte havnen og molen lige så stille at blive fyldt unge elever, venner og forældre der heppede talstærkt på de mange lokale hold. Fire hold fra Oure og to hold fra Thurø. Byens Borgmester, Bo Hansen, kom sammen med forstanderen fra. Skolerne i Oure, og andre lokale stjerner forbi stævnet og sejladserne blev for en kort stund indstillet. Besætningerne fik en gæst med og så var det ellers over stok og sten! Det er uvist hvem der helt “vandt”, men alle blev en oplevelse rigere.

Youngsters ONE, som alle fra 2. division efterhånden kender, kom godt fra start og øgede hen over lørdagen forspringet til konkurrenterne. Sejl- og Kajakklubben Lynæs, Thurø og Oure Højskolehold (Oure HS) om de tætteste efterfølgere. Oure HS fik i løbet af søndagen sejlet sig varme, og kunne lægge lørdagens 5. og 4. pladserne bag sig, og d et betød at de pludselig sejlede med om en podieplads.

Se alle de flotte fotoer fra weekenden via Facebook her

Lynæs var modsat kommet rigtig godt fra start lørdag, men lavede to ærgerlige sejladser søndag, som betød at det hele skulle afgøres i aller sidste sejlads. I søndagens sidse flight skulle Lynæs lavede 1. eller 2. plads for at sikre sig en podieplads, men de endte på en 3. plads og gav dermed pladsen videre til Thurø som endte på 3. pladsen. Stævnets 2. plads gik til Oure Højskole, som havde et særdeles flot heppekor med, der på flere tidspunkter fyldte hele molen på Lundeborg Havn.

#1 Youngsters ONE (20 point)
#2 Oure Højskole (25 point)

#3 Thurø Sejlklub (28 point)

 

WILDCARD hold i Sejlsportsligaen

Mulighed for at snuse til Sejlsportsligaen er nået til Flensborg, og det betød at Flensborg Yachtklub gæstede dette stævne. De kender Sejlsportsliga-konceptet fra den Deutsche Bundesliga, som er den tyske udgave. Det danske hold klarede sig rigtig godt trods det var deres første tur sammen.

Næste weekend er det 1. division der skal mødes i Lundeborg og sejle det sidste stævne inden det går løs til finalen i Aarhus.

Se den fulde stilling her

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...