Team Pelle P tager første WOW sejr

september 23, 2018

’Hall of Fame’ mødes i Sundby

Mere end 90 kvinder stod klar ved registrering i Sundby Sejlforening lørdag morgen da WOW COPENHAGEN SAILING EVENT startede. Se den fulde deltagerliste her. ”Mest af alt mindede det om ’Hall of ’ Fame” lyder det fra Henriette Koch, en blandt flere sejlere som har sejlet i rigtig mange år. ”Det var så fantastisk at se så mange ansigter man kendte samtidig med at der også er så mange nye sejlere samlet. Det er også det som er særligt med J/70’erne, her kan alle niveauer være med og stadig få en fed oplevelse”.

Henriette Koch er også en af de to bærende kræfter bag initiativet WOW og sammen med Josefine Boel Rasmussen, har de startet WOW for under et år siden, og nu også afviklet deres første event.
 

Der var i weekenden en masse blandede hold og sejlere repræsenteret. Det yngste hold, TEAM RUNAWAY havde eksempelvis aldrig sejlet sammen før og to af dem havde ingen J/70’er erfaring, mens andre hold har været til bl.a. Women’s SAILING Champions League sammen. Niveauforskellene har på ingen måde været en hindring for at have det sjovt på banen, virker det til hvis man sørger nogle af de hold som ikke endte med en topplacering. De lokale helte fra SUNDBY MARLINS, forklarer efter lørdagens ene 6. plads at ”vi er generelt meget tilfredse med vores placeringer.

Efter vi hørte om WOW begyndte vi at sejle sammen, men det er kun blevet til max 20 timer sammen. Der er så mange tidligere OL-sejlere, verdensmestre og dygtige hold med, så vi er meget tilfredse med vores resultater og vi lærer så meget af de andre sejlere”, fortæller Ditte Andreasen. SUNDBY MARLINS endte på en 16. plads.

 

Regn, vind, strøm, sol og masser af glade sejlere

Forholdene var uden tvivl lidt voldsomme til weekendens stævne. Ligesom andre steder i landet blev træningssejladserne også aflyst om fredag grundet vejret. Lørdag var vejret stadig udfordrende med vindstød med op til 20 m/s, men sejladser bleve startet og gennemført som planlagt, men mange af holdene var alligevel lige nede og vende i bølgerne. Allerede efter de første sejladser var der en håndfuld af de danske hold der tog føring, selvom at flere at de udenlandske hold kæmpe for at holde fast i en TOP 5.

HS WHITE med Skipper Trine Abrahamsen var dog svær at nå, og lagde ud med 5 prikker, og lørdagen bestod således af rene prikker. Holdet startede søndagen ud med at lave en 2. plads og gav dermed Team Pelle P plads til at komme op og tage føring. Et af de andre hold, Team Kattnakken havde modsat de to andre hold et par 3. pladser fra både lørdagens sejladser og de ender således også med at tage en 3. plads total, kun overgået af Team Pelle P og HS WHITE.

 

Neil Pryde Sails støtter det gode initiativ

Sundby Sejlforening havde virkelig knoklet med at gøre klar til de mange gæster og lykkedes med at få stor lokal opbakning fra partnere og sponsorer. En af dem var, Neil Pryde Sails der valgte at sponsere et ’Neil Pryde Sails’ WOW- trofæ, som en stor gestus til sejlerne og et trofæ de meget gerne ser være en vandrepokal. Søren Andersen fra Neil Pryde Sails fortæller om bevæggrunden for at sænke pokalen ”Vi er meget begejstrede for initiativer som dette og vil gerne støtte det i fremtiden, vi håber at der kommer flere WOW-stævner så pokalen kan vandre rundt. At pigerne får en ide for under et år siden, og til at vi i dag har et stævne der er så populært, dét mener vi er lovende for sejlsporten, både i Danmark og i Europa” fortæller Søren Andersen, fra Neil Pryde Sails Denmark.

Stolte Sundby – det her er bare WOW!

”Vi gav jo egentlig bare miljøet en lillefinger, men de har virkelig taget en arm på den gode måde – kvinderne har virkelig taget konceptet på stormen”, fortæller Josefine Boel Rasmussen, Sundby-sejler og initiativtager til WOW. Ideen startede efter et stævne i Porto Cervo, hvor Josefine Boel Rasmussen og Henriette Koch sejlede SAILING Champions League og undrede sig over at de var det eneste kvindehold med i finalen. Sammen medfik de to piger stablet et koncept på benene, vendt ideen med Sundby Sejlforening og under et år senere er det første stævne nu afviklet.

Formand Jørgen Erik Jensen sluttede også søndagens takketale af med at fortælle, hvor stolte Sundby Sejlforening er over at stable sådan et stævne på benene, med så kort varsel. ”Der skal lyde en stor tak til alle hjælpere og folk bag stævnet, det har været en kæmpe succes for os og vi håber at kunne arrangere et lignende stævne snart igen”.

Vinderne blev hyldet og fik overrakt præmier af Formand for Dansk Sejlunion Line Markert, som også selv har været med i WOW fra den spæde start. Selv har formanden været med til at træne i de kolde vintermåneder til nu at kunne overrække det første WOW Neil Pryde Sails trofæ til vinderne.

 

Se den fulde resultatliste og deltagerliste via sejlsportsligaen.dk

 

FLERE NYHEDER