Tillykke til Skovshoved – ligavinder 2015

september 27, 2015

Skovshoved Sejlklub er Danmarks bedste sejlklub 2015. Det blev afgjort søndag ved årets fjerde og sidste stævne i– afviklet foran Havfruen på Langelinie i København.

De sommerlige vejrforhold lokkede i weekendens løb ganske mange mennesker fra nær og fjern forbi ligaområdet. Blandt andre en mindre delegation fra Hadsund, der som nogle af de første ankom søndag formiddag med klapstole under armen – og tog plads på forreste kajplads for at følge den lokale klub dagen igennem.

De kunne sammen med alle øvrige tilskuere opleve ligasejlads tættere på end nogensinde. Det meste af søndag foregik målgangen ganske få meter fra kajkanten, og der blev jublet, hujet og medlevet – næsten som ved en håndboldkamp i det jyske…       

Skovshoved måtte kæmpe hele vejen
Før sæsonfinalen lå Skovshoved klart i spidsen af ligaen – ikke mindst i kraft af sejrene ved de seneste to stævner i Horsens og Faaborg.

DM-trofæet kom dog først i hus efter en række nervepirrende sejladser på sidstedagen, hvor en tæt pointstilling i toppen betød, at tabte placeringer i bare et par enkelte sejladser kunne vende op og ned på den samlede ligastilling.

Skovshoveds nærmeste forfølgere fra Hellerup lå mod slutningen af stævnet helt i front. Det lagde maksimalt pres på Skovshoved-skipper Lars Nordbjærg og co., som dog formåede at holde hovedet koldt, da det strammede til – og med en sejr i holdets næstsidste sejlads afgjorde DM-kapløbet til egen fordel.

”Det var spændende til sidst, der var ikke mange point mellem os,” sagde en lettet Lars Nordbjærg. ”Det føles fantastisk. Også fordi vi ikke kun har præsteret ved et enkelt stævne, men har formået at holde en stabil serie gennem hele sæsonen,” sagde han videre.

Samme team hele vejen
Skovshoved har som eneste ligahold sejlet med helt samme besætning ved alle fire stævner. Foruden Nordbjærg består guldholdet af Cille Smedegaard, Peter Lang og Jakob Groth.

”Vi er godt sejlet sammen og har et godt teamwork, hvor vi hjælper hinanden. Når det bliver tæt til sidst, er det en kæmpe fordel, at vi hver især ved, hvad hinanden gør,” sagde Peter Lang.

Sidste års danmarksmestre fra Hellerup Sejlklub sluttede på andenpladsen – både i det samlede ligaresultat og ved det sidste stævne.

KDY sejrede i København
Finalestævnet bød på et ægte drama, da KDY med skipper Lotte Meldgaard og hendes guldbesætning fra VM i matchrace måtte trække på alt, hvad de havde for til sidst at hive stævnesejren i land – ét point foran Hellerup.

Tredjepladsen i den samlede ligastilling gik til Aarhus Sejlklub, der stillede med en ny og i ligasammenhæng helt uprøvet besætning med Rie Galsgaard som skipper. Aarhus-holdet klarede sig rigtigt godt med en ottendeplads ved stævnet, hvilket viste sig rigeligt til den samlede tredjeplads.

Drama om nedrykning
Også i bunden var der over det meste af weekenden et tæt opgør mellem Horsens, Skærbæk og Silkeborg om at redde tilværelsen i 1. division. Søndag lå Skærbæk en overgang til at holde sig oppe – men en startfejl i næstsidste sejlads medførte en kostbar sidsteplads i sejladsen. Herefter kunne Horsens redde sig i land og forblive 1. divisionsklub i 2016.

Foruden Skærbæk og Silkeborg rykker også Sønderborg, Vallensbæk og Middelfart ud af ligaen. De erstattes af oprykkerne Bogense, Skive, Svendborg, Brejning og Thisted.  

Se alle sæsonens resultater – og den samlede slutstilling i ligaen  

Sejlsportsligaens næste sæson begynder i maj 2016.     

FLERE NYHEDER