What doesn’t kill you makes you stronger

juni 25, 2019

Det blev Bodensee Yacht Club Überlingen der vandt anden udgave af Youth SAILING Champions League efter tre dage med intense sejladser. Stævnet var en del af den imponerende Kieler Woche, hvor i alt 21 klubhold fra ni nationer var kommet til Kiel. Her blev der sejlet efter det samme format som man kender fraog SAILING Champions League (SCL).

Højt niveau
De tyske klubhold gør det godt i international sammenhæng og til SAILING Champions League! Det var også tilfældet til Youth SAILING Champions League, hvor Flensburger Segel Club førte an i kvalifikationen indtil den sidste runde, hvor et andet tysk hold, Überlingen sneg sig igennem og sikrede sig sejren, og vandt overalt med ét sølle point. Et vigtigt point for det tyske hold, som kan tage førstepladsen med videre til finalen. 

Danskerne blev kloge
Kieler Woche er et mekka for sejlsportsinteresserede. Det var også tilfældet, i det der var rift om pladserne til dette års Youth Sailing Champions League. Hver nation har på forhånd tre pladser, men Danmark fik, via godt netværk, tildelt fire pladser, og kunne dermed sende små 20 Youngsters mod Youth Sailing Champions League. 

Vil du også være Youngsters, så tilmeld dig næste Youngsters camp på HMI d. 8.-11. juli 2019 her.

Konkurrencen var hård, og niveuet gjorde at danskerne var presset fra start. Fra en af de 4 besætninger lyder det ‘What doesn’t kill you makes you stronger’, og vi har virkelig lært meget. ‘Det har givet blod på tanden til endnu mere også selvom resultatet ikke var som vi håbede’, lyder det fra ASK Youngsters, Kristoffer Heerulf fra Aarhus Sejlklub, som desværre sluttede sidst i stævnet. Bedste placerede danske hold blev Sejlcenter Nivå på en 14 plads med 63 point.

Spænding i finalen
Überlingen startede finalesejladserne med en straf, men fik kæmpet sig igennem finalefeltet (kun fire både, red.) med sikker bådshåndtering og endte imponerende med at vinde de to første løb i finalesejladserne. Det betød at kampen om førstepladsen reelt var forbi, da pointstillingen med deres to førstepladser betød, at Überlingen havde vundet inden sidste sejlads. De genvandt dermed den titel, de også vandt sidste år.

Konstantin Steidle, rorsmand fra Überlingen, kommenterede: ‘Siden vi havde en for tidlig start i det sidste sejlads havde vi ikke andet valg end at gå på den anden side og væk fra de andre tre hold. Så spillede vinden i vores hænder og vi afsluttede sejladssen med en sejr. Desværre er det sidste år for os, da mange af os falder for aldersgrænsen, men vi håber, at næste hold fra Überlingen vil kunne gentag denne succes næste år.’

Slutplacering for de danske teams:
Niva Youngsters fra Sejlcenter Nivå, placeret som nr. 14. 
Taarbæk Tigers fra Taarbæk Sejlklub, placeret som nr. 17
Youngsters Denmark fra Hellerup. Sejlklub m.fl., placeret som nr. 18, 
Aarhus Sejlklub, placeret som nummer 21.

LÆS hele artiklen på Bådmagasinet ved at trykke her.

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...