Women’s SAILING CHAMPIONS LEAGUE

marts 6, 2020

Med den første udgave af Women’s SAILING Champions League i 2018 blev der skabt en international klubbaseret konkurrence kun for kvinder. Dermed blev der skabt et grundlag for at engagere flere kvindelige sejlere via denne klub-turneringsform. Det er det som i Danmark kendes fra Sejlsportsligaen. Isejler der i 2020, tre WOW hold med i 2. division.

 

WOW startede i Danmark

Initiativet ”Women On Water” (WOW) startede i Danmark og har siden spredt sig hurtigt. WOW eksisterer allerede i mange andre europæiske lande og har vist sig at være en stor succes. Der er på få år etableret WOW aktiviteter i Sejlsportsliga-format kun for kvinder i Østrig, Frankrig, Tyskland, Schweiz, Ungarn, Sverige, USA og Storbritannien.

 

Hvem kan deltage?

Til kvinders SAILING Champions League 2020 får hver af de 20 aktive nationale sejladser chancen for at sende et hold til regattaen. International Sailing League Association (ISLA) lader de nationale ligaer tage beslutningen om, hvilken klubhold der skal sendes til WSCL i Portugal. 

 

I Danmark tages der udgangspunkt WOW Copenhagen Regatta 2019 placeringerne. 

 

Øget fokus der giver effekt

Vasco Serpa, stævnearrangør for det kommende WSCL event og tovholder på det portugisiske WOW-initiativet, afvikler eventen i samarbejde med Clube Naval de Cascais. Han er meget begejstret over at være vært for den regattaen: ”Vi er super stolte over at have Women’s SAILING Champions League i Cascais. Det er et naturligt skridt fremad for et ’community’, der allerede kører meget succesrige begivenheder på nationalt plan. Clube Naval de Cascais er klar og glæder sig til at modtage alle de kvindelige hold, der kommer til arrangementet. Cascais Bay vil tilbyde de perfekte betingelser for sejlere ”

 

Nærmere information om de danske nationspladser følger på 

WOW på Sejlsportsligaens hjemmeside samt

WOW’s egen Facebookside 

FLERE NYHEDER