WOW annoncerer største stævne til dato

januar 26, 2022

Det er nu officielt at det internationale og prestigefyldte stævne Women’s SAILING Champions League endelig er landet på danske hænder. Forberedelserne er allerede i gang, selvom der stadig er lang tid til. Stævnet afvikles i efteråret 2023 i Sundby Sejlforening. ISLA udtaler sig herunder om stævnet.

Den kvindelig pendant til SAILING Champions League, hvor verdens bedste klubhold mødes og dyster om det store trofæ, skal nu afvikles i Danmark. Women’s SAILING Champions League, har tidligere været på tale at skulle afvikles i Danmark, men det er først nu, at det er officielt at stævnet bliver en realitet i 2023. 

Stævnet afvikles i Sundby 

Sundby sejlforening, som har afviklet Copenhagen WOW Sailing event de sidste mange år, er og bliver det helt rigtige sted for sådan et stævne. Dette er også et af budskaberne fra den internationale organisation bag Women’s SAILING Champions League, ISLA (International Sailing League Association), at WOW’s fødested, er det rigtige sted for sådan en event.

Præsident, Ed Rosso, ISLA fortæller ”ISLA is excited to have the Women’s SCL 2023 event take place in Denmark where the Women-on-Water (WOW) movement started and the women participation rate in the National Sailing Leagues is one of the highest.  We’re expecting a great event with a strong participation of highly qualified teams representing the best women club teams from each nation.”

Deltagerne bliver et mix

Det vil blive et mix af internationale og nationale hold, der skal dyste i Sundby i 2023. Værtslandet vil automatisk få tildelt 2 pladser, og derefter gives pladserne til de andre lande der har ’Sejlsportsliga’ med kvindehold. Lige nu er der mere end 23 nationer der sejler ’Sejlsportsliga’, ligesom i Danmark, og det er disse nationer som har rene kvindebesætninger, som vil deltage i Sundby i 2023. 

Som optakt til stævnet i 2023, afholdes der flere WOW stævner i 2022, herunder det velkendte stævne i Sundby d. 17.-18. september, samt et nyt stævne i K.A.S. d. 21-22. maj. Begge stævner åbner snart for tilmelding, og har plads til 18+ kvindebesætninger.

FLERE NYHEDER