WOW får dm status

marts 8, 2022

 

Sundby Sejlforening åbner i dag tilmeldingen til Copenhagen WOW Sailing Event 2022. Stævnet er netop udnævnt til Danmarksmesterskab for kvinder. Udover pragende medaljer, bliver stævnet afholdt helt som alle kender det, fleet-race, gæster fra ind- og udland, action på vand og hygge på land.

Mesterskabsregn over Sundby

Det er på Kvindernes internationale kampdag at Sundby kan offentliggøre at de skal være værter for det første Danmarksmesterskab for kvinder i WOW regi. Det er Sundby Sejlforening der sammen med WOW, skal afvikle det første danske mesterskab i WOW-regi.

Formand i Dansk Sejlunion, Line Markert fortæller om den nye status, at ”Dansk Sejlunions bestyrelse i går godkendte, at WOW får Danmarksmesterskabsstatus fra denne sæson. Det sker som anerkendelse for det fantastiske arbejde der er gjort indtil nu for at sætte kvinder i sejlsport på dagsordenen med et højtprofileret kvalitetsstævne og nyt kapsejladskoncept for kvindelige sejlere.”

En af bevæggrunden fra Dansk Sejlunionens til denne status, lyder, at ”(…) Vi ønsker også fra sejlunionens side at stimulere en fortsat udvikling af WOW for at knytte endnu flere kvinder til sejlsporten med fantastiske oplevelser og fællesskab.

Udover det netop offentliggjort Danmarksmesterskab, skal Sundby i 2023 forbindelse med deres 100-års jubilæum være værter for Womens SAILING Champions League. Et af de meste anerkendte stævner inden for kvindesejlads.

Optakten til 2023 kan ikke blive bedre. 

Forberedelserne er i gang

Stævneleder og erfaren WOW-arrangør Jesper Lorents og Josefine Boel er allerede i fuld gang med forberedelserne til dette års WOW-stævne. Selvom det langt fra er første gang at Sundby Sejlforening skal afvikle et WOW-stævne, så kræver det at man starter tidlig. 

WOW har plads til alle

Med plads til 24 hold fra ind og udland, er der plads til alle i Sundby. Stævnet vægter det sociale hvor snakken går på land og kapsejladsen med intens fight på vandet lige højt. Formatet er meget lig det som også kendes fra Sejlsportsligaen, der sejles speed-fleet-race, hvor der skiftes hold løbende. Det betyder at hvis man ikke sejler, så venter man i en rib på vandet, eller har en pause på land. WOW-holdene er enten 4 eller 5 personer om bord. Det er op til holdet selv at bestemme.

Sundby er en perle i storbyen

I Sundby er ’stævneområdet’ omkring Det Maritime Ungdomshus, som med dets helt egen unikke placering, er et besøg værd. Sundby har med 15 min. ind til centrum, masser af overnatningsmuligheder for sejlerne. 

Sejladserne starter lørdag kl 11, og slutter med en middag lørdag aften i den tilhørende restaurant. Som del af middagen plejer der at blive uddelt priser fra de lokale partnere som støtter stævnet og klubben. 

Tilmeldingen er åben og med venteliste de foregående år, betyder at man skal være hurtig til tasterne. 

Tilmeld jeres hold her og Læs mere om stævnet, besætninger og forplejning i tilmeldingslinket.

FLERE NYHEDER