WOW: Mestre på alle niveauer til stævne i masser af luft

september 19, 2018

WOW stævnet og miljøet bag, har mobiliseret kvinder til at sejle i hele landet, både de ældre og de yngre – dem der kender hinanden fra OL-tiden, men også dem som aldrig har sejlet J/70 før. WOW er lykkedes, med en ny og euforiserende energi! Stævnet åbnes at Fritids- og Kulturborgmester Niko Grünfeld på vegne af Københavns Kommune, der bakker op om stævnet, både som sejler og som borgmester for de fritidsaktiviteter, der finder sted i landets største kommune. 

Et stykke Danmarkshistorie

Det er første gang at WOW afvikles i Danmark, og det er også første gang, at så mange kvinder mødes og sejler i det velkendte Sejlsportsliga-format. WOW-stævnet sejles som man kender det bedst fra Sejlsportsligaen, med seks både på vandet og med udskiftning og dømning på vandet.

Holdene kan bestå af enten fire eller fem personer, men en overvejende del af holdene stiller med 5-mandsbesætninger. De yngste deltagere er 16 år og de ældre tættere på 60, her er der plads til alle. Luft får sejlerne masser af, da der er lovet 9-10 m/sek. fra vest i weekenden – ikke helt vildt, men der bliver der nok at se til!

 
Her er de 18 hold og forventede besætningsmedlemmer

Deltagerlisten (FORVENTET) kan findes her.

 

Et udpluk af, hvem der stiller op til WOW stævnet


Fra Danmark – Youngsters som startskud for TEAM RUNAWAY

Stævnets yngste besætning, der efter at have deltaget i både YOUNGSTERS camp men også Sejlsportsliga stævner, har samlet et stærkt hold i WOW. Holdet har ikke sejlet sammen før, men flere af dem er er mødtes gennem Youngsters, og efterfølgende fundet sammen i hold. Det lyder fra holdkaptajn Michelle Jensen at, ”Vi har som hold ikke sejlet samme før, men vi ser frem til at udvikle os gennem hver sejlads, og glæder os bare rigtig meget til at sejle sammen. Måske har vi podie-potentiale, måske ikke – den slags forventninger har vi slet ikke lige nu”. Får holdet undervejs en prik, så vil der blive spillet ALLE SØMÆND ER GLADE FOR PIGER, som er holdets egen ”vindersang”.

Fra Tyskland – fra 10 piger om bord, til kun 5 piger 

Team Smirre fra Tyskland sejler normalt 36 fods både og har kun en lidt erfaring med J/70’erne, men det slår nu ikke holdet ud – fordi de også er her for at mødes med nye sejlere og hilse på tidligere konkurrenter. Anke Scheuermann fortæller, ” Vi ser rigtig meget frem til at sejle her i København, og synes det er et fantastisk koncept. Vi har sejlet Helga Cup (Tysk pendant til WOW-event med 60 kvindehold til start). Vi har ingen forventninger til en podieplads, men vi går efter at have det hammersjovt både til lands og på vands”. 

 
Fra Sverige – hvert race skal være bedre end det sidste

Der er fem hold fra Sverige repræsenteret i weekenden, og flere af holdene er fra Malmø. Et af holdene er med Emilie Lindstrøm, der til daglig selv er en del af den svenske sejlsportsliga. Holdet har som flere andre, på papiret ikke de store forventninger, men siger selv, at det er holdets diversitet, som er deres stærkeste kort. Emilie fortæller, ”vores baggrund fra alle mulige bådklasser må være vores force, vi har sejlet alt fra Melges 24, J/24, RS Feva til ORC og nu J/70. Vi håber virkelig at det vil komme os til gavn til stævnet”. 

 
Tidspunkter og åbning

Stævnet starter med åbning ved Fritids-og Kulturborgmester Niko Gründfeld lørdag d. 22.9 kl. 10.00 i Sundby Sejlforening. Derudover vil der også være et par ord fra sejlklubben samt initiativtagerne Henriette Koch og Josefine Boel Rasmussen der også står bag WOW.

De første sejladser skydes i gang kl. 11.00, og alle sejladserne kan følges på ’Women On Water’ og Sejlsportsligaens Facebookside, samt andre sociale medier. Se flere links i bunden af artiklen.

Der er præmieoverrækkelse søndag ved 16-tiden ved Formand Line Markert, som også selv er en stor del af WOW-miljøet. Hun opfordrer til at møde op, og opleve den gode stemning, og det lyder fra formanden:  ”Når vi udvikler os, udvikler vi interessen og mulighederne for at komme på vandet. For at skabe sejlerglæde. Det er WOW et fantastisk eksempel på. Kom og oplev stemningen!”

Line holder også selv oplæg til WOW-netværksmødet som er startskuddet til WOW-stævnet, som finder sted hos HORTEN Advokater torsdag kl. 08.30-11.00. Har du ikke tilmeldt dig endnu, kan du gøre det her

 
FØLG med via sociale medier her:

WOW Instagram
Sejlsportsligaen Instagram
WOW Facebook
Sejlsportsligaens Facebook
WOW Facebook event 

 

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...