Yachtklubben Furesøen sejrer i ligadebut

januar 1, 1970

Tre unge skiff-drenge og en erfaren kvindelig matchracesejler. Sådan lyder opskriften på en besætning, der træder ind som ny i Sejlsportsligaens 2. division – og vinder sit første stævne.

Yachtklubben Furesøen (YF) fik en forrygende start på ligatilværelsen med en sejr i Lundeborg og dermed 18 point og en foreløbig førsteplads i Sejlsportsligaens 2. division. Stævnet bekræftede med al tydelighed den gamle sportskliché om, at det betaler sig at kæmpe om hver en meter. Både Silkeborg Sejlklub og Gilleleje Sejlklub kunne have vundet stævnet ved blot at have nappet et enkelt point mere undervejs.

Nu endte det i stedet med, at YF, Gilleleje og Silkeborg alle sluttede på 46 point. YF vandt herefter stævnet i kraft af seks 1. pladser mod Gillelejes fem og Silkeborgs fire. Tættere bliver det ganske enkelt ikke…

“Hjertet helt oppe i halsen”
”Det har været sjovt. Vi har haft nogle vildt tætte sejladser med hjertet helt oppe i halsen,” fortæller Lærke Ilsøe Nørgaard. ”Vi har fokuseret på at lave gode manøvrer – i god tid – og på at kommunikere, så det kun var det nædvendige, der skulle siges, for at det kunne lykkes,” siger hun om baggrunden for den vellykkede ligadebut.

Planen var, at stævnet skulle have introduceret det nye Final 6-format, hvor de seks bedste klubber sejler mod hinanden til sidst i en finaleflight over tre sejladser. Desværre var lørdagens vindforhold i Storebælt så tilpas plagsomme, at det ikke lykkedes at afvikle de nødvindige otte flights inden for tidsfristen, søndag kl. 14.

Final 6 får en ny chance om en uge, når 1. division kommer til Lundeborg – under Skolerne i Oures velturnerede værtsskab.    

FLERE NYHEDER