YOUNGSTERS II bliver på toppen

september 3, 2018

WOW førte an, men måtte alligevel se sig slået af de det ene af de to Youngsters hold. Det var tæt, rigtig tæt… Men til sidste markerede Youngsters II sig, og viste for alle de mange mennesker der var mødt op for at se Sejlsportsligaen, at de VAR de bedste til dette 4. stævne. Med 1, 1, 1, 5, 2, 1, 1, 1, 1, 2 og afslutningsvis en prik, blev det Emil Kjær og crew som vinder stævnet med 17 point, foran WOW – Women on Water der kom på en 2. plads med 23 point. Tilmed en WOW besætning hvor over halvdelen af besætningen havde ligadebut. Kun 5 point efter WOW kom SNV – Neptun Sailing Team på en 3. plads, og dermed sikrede de sig også en oprykningsplads til 1. division. Hverken WOW eller Youngsters kan rykke op i 1. division, men blev hædret med champagne som stævnevindere.

Suveræn entre – og godt placeret samlet set
Det har uden tvivl været en rigtig god sæson for tre af de nye hold (Youngsters I + II og WOW) som er kommet med i Sejlsportsligaens 2. division for første gang nogensinde i år, og det har selvsagt været et en suveræn entre for dem alle. Særligt Youngsters II skiller sig ud og har klare det rigtig godt, og har taget hele to sejrer til et ligastævne, 3. og 4. stævne og kun Bandholm har vist samme topform hen over året. Overraskende vandt Youngsters II det foregående stævne i Skovshoved med en helt anden besætning og Youngsters holdene er også lidt usædvanligt rekrutteret, nemlig fra de camps som er en del af Youngsters konceptet, som et flerårligt projekt støttet af Hempel Fonden. Det bliver meget interessant at se hvordan Youngsters kommer til at dominere J/70-feltet fremover, og særligt også i Sejlsportsligaens næste sæson.

I den samlede stilling tager Youngsters II 2. division med stormen og kommer på en flot 2. plads samlet set, WOW med en 10. plads og Youngsters II med en 15. plads. 

I vores egne lille rundspørge frem mod stævnet svarer over 80% også at de(t) hold der har overrasket, mest har været Youngsters holdene. Det er rigtig, de unge sejlere har taget os alle med stormen, og vi glæder os til at de er med igen næste år sammen med WOW. 

4. stævne endte således:
#1 Youngsters med Emil Kjær + Ellen Nielsen + Frederik Fromsgaard + Nikolaj Bækgaard + Bastian Sørensen.
#2 Women on Water med Maria Reinhold + Sara Keir Wright + Sarah Gunni Schierup + Mille Brandt Jensen + Lærke Marie Sørensen om bord. 
#3 SNV – Neptun Sailing Team med Troels Meldgaard + Kasper Juhl + Henrik Larsen og Martin Jul om bord. 

Udover at der var spænding til alle sidste sekund om stævnets vinder, så var der også et par hold der sad på kanten og bed negle. Der var spænding til det allersidste mellem Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub (K.A.S.) og holdet fra DTU Sailing Racing Team, som hele tiden lå og kæmpede om 5. pladsen. Det var holdet med Manos Kantakis + Peter Savnik + Mikael Mosbech Eronen + Luca Staviaoli der endte med at tage pladsen som nr. 5, og dermed rykker de op i 1. division.

Spænding til det sidste
Udover at der var spænding til alle sidste sekund om stævnets vinder, så var der også et par hold der sad på kanten og bed negle. Dette stævnes resultat havde for tre af holdene meget stor betydning for hvilke division de ville entrere i til næste år. Bandholm var lidt givet på forhånd og endte også med et forspring ned til nr. 2 i den samlede stilling med over 10 point. Udover Bandholm, var der tre hold som fra starten af sæsonen i Frederikshavn, klart meldte ud at de kun havde et mål med året, top 5. Derfor var fra start lagt op til kamp mellem KASSERNE, DTU Racing Team og SVN Sailing Team. 

Det var præcis de tre hold som lå og kæmpede til det allersidste til dette stævne.  En itng var ens for dem alle, de har sejlet meget blandet hen over sæson, og alle fået en 12. plads til et af stævnerne. KASSERNE so eneste hold der ikke har taget en podieplads mens SVN havde 1 podieplads i bagagen og ligeledes startede bedste ud, lå rigtig godt efter lørdagens sejladser. Det siges at lørdag aften for nogen brugt på at snakke taktik, ændre kurs eller bare forsøge at dulme nerverne med det bedste fra festugens menukort frm mod søndags afgørelse og ingen af de tre hold gav op på forhånd. SNV tog lidt forspring og var sammen med Bogense Happy Sailors og THURØ PIRATS mere sikre i den samlede tabel, mens KASSERNE var dem der var længst væk fra en top 5 placering. KASSERNE endte med at komme godt efter det, men desværre ikke nok og måtte se sig selv slået af DTU i de sidste sejladser. Det var kun med et points forskel, at de ikke sikrede sig pladsen, som i stedet gik til konkurrenterne fra DTU. DTU Sailing Racing Team, var med Manos Kantakis + Peter Savnik + Mikael Mosbech Eronen + Luca Staviaoli der endte med at tage pladsen som nr. 5, og dermed rykker de op i 1. division.


Bogense som hele sæsonen har sejlet utrolig stabilt, med en enkelt podieplads, og Thurø dog uden podieplads har begge snedige og konservativt  sejlet sig frem i tabellen og udenom de store udsving, for nu at kunne forsætte op i 1. division. De to har ligget tæt og det var også kun et enkelt point mellem de to hold til slut. Begge hold har sejlet mange år i Sejlsportsligaen, i både 1. og 2. division og begge hold har stillet med samme hold eller i hvert fald gengangere hvilket tydeligvis virket, og de har nu sejlet sig helt frem og op! 

Oprykkerne og de samlede vindere af 2. division 2018, blev således:
#1 Bandholm WHITED TAILED EAGLES
#2 Thurø PIRATS // Thurø Sejlklub
#3 BOGENSE Happy Sailors // Bogense Sejlklub
#4 SNV Sailing Team // SNV – Neptun Sailing Team
#5 DTU Sailing Racing Team // Danmarks Tekniske Universitet – DTU

Det har igen været spektakulært, underholdende, frustrerende, anderledes og mest af alt rigtig spændende at gæste DOKK1 og Festugen igen. Sejlerne ER udfordret, men tilskuerne og de andre aktiviteter der foregår, er meget kærkommen. Udover at der er blevet sejlet en hel masse Sejlsportsligae, har Dannebrog ligger overfor banen og et stort 12-meter stævne gæstede også byen i denne weekend. Der er al mulig grund til at glæde sig til næste weekend, hvor det er 1. division som tager en tur rundt i managen her i Aarhus. 

 

FLERE NYHEDER