Youngsters og de nye søfolk startede året sikkert i Hellerup

april 29, 2019

Youngsters er…
Med knap 40 deltagere var der rig mulighed for Youngsters til at møde nye sejlere, mixe besætninger og prøve forskellige roller til dette års første camp. Aldersspændet var fra 14 år og op til 23 år, og repræsenterede hele landet. Der var en kombination af gengangene og helt ny tilkommende, der med store smil og masser af snak fik alle med på bølgen.

Udtagelse, men mest fokus på socialize og læring
Der var syv spritnye J/70’ere klar til Youngsters, og de unge fik den allerførste tur i bådene. Det nye grej påvirker ikke de unge særlig meget, så længe der er nogen om bord der er gode at være sammen med, og kan de hygge sig på land, så er alt godt. Der skal være tid til at være sociale, når man er Youngsters- så det fylder i sagens natur meget, og det er en stor del af weekenden.

Søndag blev der sejlet udtagelse til Youth SAILING Champions League, hvor hele fem (ud af syv) besætninger gerne ville til Kiel Woche og præsentere Danmark. De besætninger der sendes af sted offentliggøres næste uge.

Det Blå Danmark spejder efter kloge og sunde unge
Et nyt samarbejde med Det Blå Danmark, blev introduceret for sejlerne lørdag efter et par timer på vandet. Det Blå Danmarks kampagne ’World Careers’, har til formål at rekruttere dygtige unge med hang til søgang ind i de maritime erhverv. Youngsters blev præsenteret for kampagnen, blev introduceret til forskellige ’faggrupper’ af to rollemodeller fra Mærsk, som var en del af set-up.

Kobling til Det Blå Danmark og weekendens camp, var bl.a. kommunikation. De hold der havde den bedste kommunikation på vand, havde det også på land – og de kom også i mål med flest point da der blev spillet ’Seven Seas’. Seven. Seas er et spil lavet af Det Blå Danmark for at vise og introducere de unge til alle de muligheder det maritime liv kan tilbyde, til lands og til vands.

Fokus på kommunikation og øvelse, øvelse, øvelse..
Kommunikation om bord på båden var også det de to landsholdsejlere havde fokus på under campen. Sebastian Wright og Frederik Rask guide de unge mens de var på vandet, evaluerede på land, og igen brief når de unge kom (trætte ind). Her blev kommunikation og gentagende øvelse, sagt og fremhævet flere gange.

Youngsters kan med et år på bagen glæde sig over at der er mange gengangere på campene. De unge synes det er sjovt at være med og de lære en masse. Ikke kun om bådene, men generelt bådshåndtering samtidig med at de også lære en masse nye Youngsters at kende. Styregruppen er efterhånden også ved at være garvede i at kunne favne alle niveauer på en camp.

Næste camp er på HMI d. 8.-11. juli og billetsalget er åbent.

Tak til de partnere, særligt Hempel Fonden, Det Blå Danmark, Pantaenius der støtter Youngsters.

FLERE NYHEDER

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

ROSKILDE TOG SIKKER SEJR

Uanset om solen står højt eller lavt, vinden blæser fra øst eller vest, kan man regne med...